Militärer och falska resultat

De är en del av stadsbilden; de tungt beväpnade militärpoliserna. I början känns det obehagligt. Sedan vänjer man sig. Kanske.

Det finns de som aldrig vänjer sig. Som alltid drabbas av rädsla, panik, ångest när de ser en militär. Bland dem finns föräldrar, släktingar och vänner till de unga pojkar som militäreren har mördat för att bättra på sin statistik. Läs mina reportage i Sydsvenskan, Dagen, och i Dela Med.

Nu har det snart gått tre år sedan den här skandalen rullades upp. Nästan 3000 oskyldiga människor har mördats för att visas upp som ”positiva resultat” i inbördeskriget. De har blivit ”falsos positivos”. Hittills har bara ett fåtal av de här utomrättsliga avrättningarna lett till att de skyldiga dömts. I fredags dömdes åtta militärer, men rättsprocesserna går långsamt och många anhöriga är rädda för att de skyldiga aldrig döms. 

Här är en bild av Jacqueline, med ett foto av sin bror, Jaime, som mördades av militären och rapporterades som dödad i strid, för att visa på militärens förträfflighet. Läs om honom i Dela Med här ovanför.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s