Böcker

ETT_LIV_UTAN_BORJAN-1

Lagom till bokmässan kom min debutroman ”Ett liv utan början” ut på Ordberoende Förlag.

”Ett liv utan början” är en fiktiv berättelse om kärlek, mod och identitet. Vad är det som gör oss till dem vi är? Vad händer om vi bär på en historia vi inte känner till, minnen som vi har glömt? Hur formar det oss?

Åsa är adopterad. Hon bär en okänd historia inom sig. För att hitta den reser hon till Colombia där sökandet drar henne med på en odyssé genom inbördeskrig, fattigdom och kärlek.

Här är några recensioner av boken:

”Berättelsen är alltså fiktiv, men bygger på författarens erfarenheter och personliga möten under flera års arbete i Latinamerika, och har bitvis en dokumentär prägel. Den är välskriven och psykologiskt trovärdig, och ger en engagerad bild av kontrasternas Colombia.” Åsa Österlöf, BTJ-häfte nr 22 2016

”En fantastisk vacker bok där Lena Hansson skildrar karaktärer, miljöer och alla känslor på ett gripande sätt. En mycket känslosam och stark bok! Rekommenderas.” Lindas bokhylla

”Stark, gripande & vackert skriven! Betyg: 4 av 5” Jennies boklista

”Lena har lyckats fånga de kaotiska känslorna och längtan till någonting som kunde varit men aldrig blev på ett extremt träffsäkert och realistiskt sätt … Toppenbok om saknad, förtvivlan och kamp.” 10 av 10 kakor, Bookiecookiez.

”Spot on på känslor många internationellt adopterade har … Extremt läsvärd”
Boktyckaren.

”Jag blev så uppslukad av historien att jag läste klart den på ett par kvällar. Det jag gillade mest var att jag kunde se alla platser framför mig, jag kunde liksom känna lukter och ljud. Det kändes verkligen som om jag var i Colombia. Jag vet inte om en person som inte känner till så mycket om ämnet eller landet kommer att förstå att det faktiskt kan vara precis såhär, men det kan det ju.”
Anna Taxell, med mångårig erfarenhet av adoption från Colombia

”Efter att jag läst boken så kände jag mig glad och stärkt över att vara adopterad och veta att det är okej att ha alla dom här känslorna att man inte känner att man hör hemma någonstans och tomrummet som alltid finns där. Det är känslor jag tror att alla adopterade har någon gång under sitt liv och när dom kommer är det bra att veta att man inte är ensam. Om man inte kan prata med sina adoptivföräldrar om det, som i Åsas fall, så tror jag att denna boken kan hjälpa till.”
Anna Angelborn, adopterad

”Initierat och spännande om problematiken kring att vara adopterad och att inte minnas något från livets första kapitel. Intressant också att få ta del av de olika perspektiven.” Eva Rydinger, författare.

”Fint skriven roman. Härlig läsupplevelse” Eva Swedenmark, författare.

Jag har tidigare medverkat med kapitlet ”Kärleksförklaring till ett sargat land” i antologin ”Diplomat idag – Röster om en ny verklighet” utgiven på Atlantis förlag. Boken kan köpas bland annat via Adlibris.

Jag har också skrivit en hel del för Utrikespolitiska institutet, bland annat skriften ”Colombia – på väg mot fred?” som ingår i serien Världspolitikens dagsfrågor. Så här skriver Kent Lidman i sin recension i BTJ-häftet nr 17: ”Utgångspunkten (…) är det fredsavtal som slöts 2016 mellan den colombianska regeringen och vänstergerillan Farc. Efter mer än 50 års strider skulle det nu bli fred i Colombia. Men hur har det egentligen gått? (…) Författaren blandar faktauppgifter med egna och andras analyser. Det är en välskskriven, komprimerad skrift med väl underbyggda analyser av utvecklingen i Colombia”. Skriften kom ut i juni 2018 och kan köpas via Utrikespolitiska institutet. 

Jag har tidigare skrivit ”Colombia: Bland kulor och kokain” om konflikten i Colombia. Även den ingår i serien Världspolitikens dagsfrågor. Läs mer om den här.  Skriften kan köpas via Bokus.

 

 

Annonser